| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: Sektörden Haberler |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Meslek yüksek okulları 'Teknoloji Fakültesi' olacak... | ||
|
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| metkar |
| ||
Biyomedikal Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #1268 Kayıt Tarihi: 07 Mar 07 saat: 12:53Üniversite:: Kocaeli unv Mesaj Sayısı: 31 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | YÖK'ün üzerinde çalıştığı projeye göre meslek yüksek okulları 'Teknoloji Fakültesi' olacak, bu fakülte mezunları da 'Uygulama Mühendisi' diploması alacak. Mesleki eğitimi özendirmek için çalışma yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), meslek liselilerin sınavsız geçiş yaptığı meslek yüksekokullarından (MYO) mezun olan öğrencilere mühendislik diploması verecek. Mühendislik diploması verecek olan MYO'lar, 4 yıllık lisans programı içeren, “Tekonoloji Fakültesi” statüsüne kavuşturulacak. ÖZCAN: CAZİBESİ ARTACAK Türkiye'nin geleceğinin yüksek okullarda olduğunu düşündüklerini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “10 yıldır terk ettiğimiz yüksek okulları, teknoloji fakülteleri haline getirip mühendislik payesi vererek uygulamalı mühendislik sınıfına aktarmak isti-yoruz. Bunu da yaparsak yüksek okulların cazibesi kat kat artacaktır” açıklaması yaptı. UYGULAMA MÜHENDİSİ OLACAKLAR Elektrik Teknolojisi, Elektronik ve Bilgisayar Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Mekatronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi bölümleri açılacak olan 'Teknoloji Fakülteleri'ne ihtiyaç oranında yeni bölümler de açılacak. Alanında hizmet veya üretimle ilgili proje yapma, planlama, yönetme, uygulama ve kontrol, ürün geliştirme, test, kalite yönetimi, servis ve imalat konularında imza yetki ve sorumluluğuna sahip olacak 'Teknoloji Fakülteleri'nin mezunlarına diploma ile alanlarıyla ilgili “Uygulama Mühendisi” unvanı verilecek. Uygulama mühendisleri gelişmiş ülkelerdeki gibi, teori ağırlıklı mühendislik yerine, mevcut mühendislik fakültesi mezunlarını tamamlayıcı, uygulama ağırlıklı mühendislik eğitimi alacak. DIŞARIDA İŞ BULABİLECEKLER Akredite edilmiş programlardan mezun olanlar, dünyanın her yanında iş bulma ve mesleğini geliştirme olanağına sahip olacak. Bu dönüşüm aynı zamanda "Uluslararası Kalite Standartları"nı karşılayacak yapıyı da beraberinde getirecek. Uluslararası endüstrinin tercih ettiği teknik eleman tipi yetiştirilerek, mesleki ve teknik orta öğretime ve dolayısıyla 'Teknoloji Fakülteleri'ne daha başarılı öğrencilerin çekilmesi hedefleniyor. Böylece hem orta öğretimde hem de yüksek öğretim aşamasında kalite yükselecek ve aynı zamanda genel liselere olan yöneliş de azalmış olacak. Katsayı tartışmaları yeni bir boyut kazanacak YÖK'ün meslek yüksek okulları için getireceği yenilik en çok meslek liselerinde okuyan öğrencileri ilgilendiriyor. Meslek liselerinde okuyan öğrenci sayısı bu yıl toplamda 1 milyon 264 bin 870 oldu. Meslek liseliler sınavsız geçtikleri meslek yüksek okullarından mühendislik diploması alma hakkına kavuşunca halen yüzde 35'lerde olan mesleki eğitim oranının yüzde 60'lara kadar çıkartılması hedefleniyor. Bu hedefin gerçekleşmesi durumunda meslek liselilerin yaşadığı katsayı mağduriyeti bir ölçüde aşılmış olacak. Böylece meslek liseleri ve katsayı ile ilgili tartışmaların boyutu da değişecek. YÖK'ün henüz üzerinde çalıştığı projenin getireceği yenilikle yıllardır iş garantisi sağlayamadığı gerekçesiyle ilginin azaldığı yüksekokullarda da ciddi bir canlanmanın yaşanması bekleniyor. | ||
| Başa dön |
| ||
| metkar |
| ||
Biyomedikal Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #1268 Kayıt Tarihi: 07 Mar 07 saat: 12:53Üniversite:: Kocaeli unv Mesaj Sayısı: 31 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | Arkadaşlar gerçekten bu aöf den de daha iyi bir haber umarım olur.YÖK, Meslek Yüksek Okullarında reform niteliğinde bir karar aldı. Meslek Yüksek Okullarını 4 yıla çıkarılıyor.Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi” raporunda açıklanan çalışma, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğinde 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği gibi, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara, 2+2 ( lisans tamamlama) fırsatı da getirecek. | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 261 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | inşallah gerçekleşir bizden geçti ama bizden sonraki arkadaşlar faydalanabilir | ||
| Başa dön |
| ||
| avcı87 |
| ||
avcı87![]() Kayıtlı Üye #1301 Kayıt Tarihi: 15 Mar 07 saat: 19:49Üniversite:: dokuz eylül üniversitesi Mesaj Sayısı: 11 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | böyle bir şey duydum bende fakat nasıl olacak bilmiyorum. 9 eylül de öğrenciyim şu anda, bizde pilot okul seçildiğimizden sistem değişti. dersler falan daha farklı oluyor, alttan aldığımız derslerde değişiyor. umarım biz bitirmeden yapılır fakat şöyle de bir durum var; biyomedikal öğrencisi için ne gibi bir durum olacak? diğer bölümler için uygulama mühendisi mantıklı fakat bizde durum daha değişik. umarım sonumuz hayırlı olur. bilgiler için çok teşekkür ederim. | ||
| Başa dön |
| ||
| Adem SOLAK |
| ||
biyomedikal cihaz tek.![]() Kayıtlı Üye #2161 Kayıt Tarihi: 07 Oca 08 saat: 14:08Üniversite:: ısparta süleyman demirel üniversitesi Mesaj Sayısı: 4 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | bi öğrencinin iki yıllık üniyi üç senede bitirmesii hiç bukadar sevindirici olmamıştır herhaldee:)))) hem böyle bişiye denk geldim hem ab statüsü diploması alacağımm.bu arada süleyman demirel üniversitesi biyomedikal bölümünden bu sene mezun oldum hemde bi tane daha var artısı bu bölümün ilk mezunları olarak:=) | ||
| Başa dön |
| ||
| Adem SOLAK |
| ||
biyomedikal cihaz tek.![]() Kayıtlı Üye #2161 Kayıt Tarihi: 07 Oca 08 saat: 14:08Üniversite:: ısparta süleyman demirel üniversitesi Mesaj Sayısı: 4 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | bi öğrencinin iki yıllık üniyi üç senede bitirmesii hiç bukadar sevindirici olmamıştır herhaldee:)))) hem böyle bişiye denk geldim hem ab statüsü diploması alacağımm.bu arada süleyman demirel üniversitesi biyomedikal bölümünden bu sene mezun oldum hemde bi tane daha var artısı bu bölümün ilk mezunları olarak:=) | ||
| Başa dön |
| ||
| Adem SOLAK |
| ||
| Başa dön |
| ||
:yat):yat):yat):yat)