Forum
Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: Sektörden Haberler

<< Önceki konu | Sonraki Konu >>
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yönetimi Eğitimleri'ni Başlattı
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
Yazar Mesaj
Yıldıray
29 Oct 08 saat: 13:17

Kayıtlı Üye #443

Üniversite:: İstanbul Üniversitesi
12 kez 11 mesajda teşekür aldı

Image Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uzaktan eğitim çalışmaları için Sağlık Yönetimi Eğitimleri’ni başlattıHıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uzaktan eğitim çalışmaları için Probil’den ders kitaplarının uzaktan eğitim içeriğine dönüştürülmesinde destek alıyor. Ders içeriklerindeki yeni tasarımlar sayesinde katılımcıların sıkılmadan üst düzeyde eğitim almaları sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı, bünyesinde çalışmakta olan kişilerin hastane başhekimliği ya da il sağlık müdürlüğü gibi pozisyonlarda yönetici olarak çalışması, idari ve finansal birçok konuda karar almaları ve yöneticilik yapmaları nedeniyle, Sağlıkta Dönüşüm Programı alt bileşenleri içerisinde yürütülen faaliyetlerden olan bilgi ve beceri ile donanmış, yüksek motivasyonla çalışan sağlık insan gücü kapsamında sunulan Sağlık Yönetimi Eğitimleri’ni başlattı. Program, sağlık yöneticilerinin iş hayatında almış oldukları kararların, uyguladıkları yöntemlerin daha profesyonel olması, sağlık sisteminde profesyonel bir yönetime ihtiyaç duyulması ve bu kişilerin akademik bir işleyiş ve mantıkta eğitim almasını ihtiva ediyor. Sağlık yöneticiliği görevini yürüten sağlık yöneticilerinin iş yoğunluğu ve farklı illerde görev yapmaları, sınıf içi eğitim vermeyi zorlaştırıyordu. Bu nedenle proje için uzaktan eğitim çözümü uygun görüldü ve Hıfzıssıhha Mektebi uzaktan eğitim yazılımını geliştirdi. Akademik alanda tanınmış, kendi alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Probil ekibiyle ortak bir çalışma sonucu e-eğitim metodolojisine aktarılan eğitimler Hıfzıssıhha Mektebi Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi (HM-USES) ile verilmeye başlandı.
Üniversite mantığında eğitim
Eğitim programı, bir mastır programı gibi bir seneye yayılmış ve dönemlere ayrılmış yapıda kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar aldıkları eğitimler sonrasında online sınavlara tabi tutularak başarı durumlarına göre eğitim programına devam edebiliyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kullanıcılar, öncelikle üniversite mantığında eğitim programından mezun olacak. Sonrasında da Sağlık Bakanlığı çerçevesinde kendi eğitim kurumları olan Hıfzıssıhha Mektebi tarafından onaylanmış Sağlık Yöneticisi Sertifikası alma hakkı kazanacak. Hıfzıssıhha Mektebi tarafından anketler düzenlenerek kararlaştırılan ve alanında uzman akademisyenlere yazdırılması sonrasında Enocta tarafından elektronik ortama aktarılan eğitimler, program kapsamında, Hıfzıssıhha Mektebi bünyesinde geliştirilmiş Uzaktan Eğitim yazılımı ile veriliyor. Alanlarında uzman akademisyenlere hazırlatılmış ders başlıkları şöyle: Sağlık Politikaları ve Planlaması, Çağdaş İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde işletmeciliğin Temel Kuralları, Sağlık İşletmelerinde İhaleler ve Satın Alma Mevzuatının Uygulama Prosedürleri, Sağlık İşletmelerinde Finansal Yönetim Teknikleri, Modern Yönetim Stratejisi ve Kuralları, Sağlık İşletmelerinde Finansal Yapı ve Planlaması, Sağlık İşletmelerinde Yönetim Bilgi Sistemler, Sağlık İşletmelerinde Finansal Muhasebe, Çağdaş Yönetim Kural ve Teorileri, Hastanelerde Toplam Kalite Yönetimi, Sağlık Hizmetlerinde Malzeme ve Tedarik Zincirleri Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Değer Yaratma ve Gelir-Gider-Kar Analiz Yöntemleri, Sağlık Hizmetlerinde Yatırımların Mali Analizi ve Değerlendirilmesi, Sağlık Hukuku, Hastane İşletmelerinde Pazarlama Stratejisi.

Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi - UMRAM
Mail : yildiray©yahoo.com / ygokhalk©bilkent.edu.tr Tlf : 5358803209

Başa dön

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

Tıbbi cihazlar tamiri   Defibrator   transduser   radyografi Pozisyonlar   Acıbadem Hastanesi iş   Medikal kalibrasyon   kristal   Biyomedikal Nedir   analiz   biyomedikal sirket   anjiyo   kanm   Defibrilatör   glass corrosion   ba lam   test c   Tıbbi cihazlar onarımı   rmada   biyomedikal fuari   molecule   tens   vhf   esnas   Tıpta Son Yenilikler   tsr   yans   management flow   Nanoteknoloji Videoları   belediye anons sistemi   laboratuar cihazlari   antenler   anatomi   Yapay Sinir Ağları   Biomedical   Ultrason   biomedical sensors   contact   biomedikal is   yeni bir   performance specifications   uhf   sanayi   dalgan   Pnömatik   Biyomedikal Teknikeri   biyomedikal muhendisi   biyomedikal cihaz teknolojisi   endoskopi   behcet disease   tipsozlugu   adobe   kimyasal madde   Biomedical Engineering   PASC   e107 Forum Teşekür Eklentisi   ecerkan@gmail.com   ameliyat   ege biyomedikal   sirketime site   kontrol   biyomedikal is   larson   ac power   biyomedikal staj raporu   biyomedikal kitap   tıbbi cihaz fuarı   paralel   diyot   bacterial strain   atomic force microscope   ultrasound   vent   paraf   Polarografi Cihazı   Hastabaşı   zden   hastane   atomic structure   tibb   english isbn   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   tansiyon   ndan daha fazla   qualified medical   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   Tomografide kanser riski   commercialization   Hastabasi   mikro eliza   Biyomedikal proje   Nanoteknoloji Nedir   tıbbi cihaz bakım onarım   kta   aberration   geli   protozoa   kisa donem askerlik   frekans   sterilazyon   bedsite monitor   Bilgisayarlı Tomografi   standart   Tıpta Son   molecular imaging   Lazerler   steren   katarakt   hastabaşı monitörü   ethics   defibrilator   Hastabasi Monitoru   biyomedikal nedir?   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   power generators   extrasystoles   image processing   medikal cihaz tamiri   doppler   biomedikal cihaz   error codes   doku   konvertor   neonatal patients   flowmetre   medikal fuari   biyomedikal kariyer   biyomedikal mühendisliği   baskent biyomedikal   biyomedikal sirketleri   kavu   organic solids   biyomedikal servis   Fakoemilsifikasyon   hammacher   biyomedikal bölümü   laboratuar cihaz   character behavior   pahal   Medicine ebook   istanbul biyomedikal   12v dc   Kadir Guler   flash   medical diagnostic tools   recent developments   gerilim   uploaded   pankreas   resistance temperature detectors   indesign   biomedikal   hemogram cihazi   Biyomedikal Cihaz   lamak   knowledge management   ritim   ethylene oxide sterilization   common myths   Matlab   kontroll   membran   recin   devre   Steteskop   biotechnology   nanoteknoloji nedir?   insan kaynaklari   cerrahi   hastabaşı mönitörü şeması   arterial doppler   biomedical service manuel   Elektroensefalografi   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   information technology   kontrol sistemleri   steve jobs   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   dopler   Teknoloji   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   Yasin Doruk Cagan   Biyomedikal   tiroid   biyomedikal servis manueli   cochlear implant   self test   abrasion   HASTABAŞI   temel elektronik   ingilizce   Kan Sayım Cihazı   Sintigrafi   eleman   biyomedikal bolumu   bakteri   approved products   medikal cihaz   Acıbadem Hastanesi is   Debimetre   Hastabaşı monitör onarımı   representative   tıbbi cihaz bakım   İstanbul Üniversitesi   biyomedkal is   myo askerlik durumu   Elektronik kart tamiri   spektrofotometre   enzim   biyomedikal staj   dummies   Ventilatör   elektrik elektronik   kısa dönem askerlik   işlemsel Yukseltecler   biyomedikal teknisyeni   biyomedikal tez   Devre Analizi   fonksiyonlar   Electronic Stethoscope   biyomedikal makale   renkli doppler   krypton   temizlik   tıbbi cihaz onarım   ophthalmic   gebelik   ananda   analog   narak   piller   dreamweaver   olsun   radyo vericileri   myo elektrod   biyomedikal iş   m elektronik   biyomedikal is ara   processes   biyomedikal is arama   sized computers   DİCOM   biyomedikal fuarı   service diagnostics   medikal şirket sitesi   diyaliz cihazi   yeditepe biyomedikal   hepatit   Otomatik Film Banyo Cihazı   electrode   Gama Kamera   dikey gecis   biomedical research   biyomedikal muhendisligi nedir   Radyoloji   biomedical applications   nihon kohden   signals   cristian doppler   programlar   purkinje   fireworks   akustik   billable hours   pacemaker   mamografi   Medicine   biyomedikal odev   elektronik devre   rapidshare   DICOM NEDIR   helium neon   web sitesi açtıracam   Respiratory   biyomedikal muhendisligi   kalp   kullan   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   ventilator   extension cables   nanotechnology   enormous growth   experienced professionals   c clark   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   leland   yazılım   angelous   bıtırme odevi   microbiologist   nanoscience   ultrasonografi   myo elektrik   hayati   tomografi   rezonans   kanallar   kangazı cihazı   enerji   service capabilities   iki yıllıkların askerlik durumu   medikal serhat   akdeniz biyomedikal   tens cıhaz   dicom   biyomedikal fuar   kangazi cihazi   zamana   notlar   Merkezi ezan vaaz sistemi   Biyomedikal cihaz teknikerliği   biomedical engineers   Dikey Geçiş   web sitesi kurulumu   opamp   Dijital Steteskop   marmara biyomedikal   Triturus Modül Ayarları   ECG meter   biomedical photonics handbook   clinical information systems   medikal   biotech   Nanoteknoloji   medikal fuar   kamera   mekanik   kal   biomedical turkey   court decision   multilayer perceptron   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   Rontgen   medikal site   avantaj   ultroson   biomedikal engineer   Biyoteknoloji   biyomedikal eleman   bunu   Medikal Lazerler   vapor density   benzer   stent   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   puritan bennett   HEART FAILURE   biyomedikal turkiye   tibbi cihaz bakim   anolog   sistemi   radan   dicom sunum   elektro   dr lee   medikal ebook   Yavuz Nuri Ertas   makine   bbi   Elektronik   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   budala   Medikal cihazlar onarımı   physiologic data   biomedical materials   biyomedikal ebook   Nanoteknoloji Videolari   medikal fuarı   sst   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   daha   bilgisayarlar   organic solvents   faz   Biyomedikal Cihazlar   ba lay   m servis   Medikal Araçların Tanımı   Işıkla Bilgi İletimi   hasta başı monitörleri   hastal   biomedical technology and devices handbook   polar molecule   elektrik   Cami ses sistemi   tibbi cihaz onarim   onarımı   bedsite   Santrüfüj   antijen   vita x   matris   ultrasonik   biyomedikal teknik servis   ekg   biyomedikal insan kaynaklari   healthcare knowledge   doktorlar   iMMuNOGENETiK   Sintigrafi sistemi   biomedikal teknikeri   biyomedikal sozlugu   Hastabaşı monitör tamiri   mantar   biomedical image   MONİTÖRÜ   elektronik devreler   investors business   input boxes