| Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: Sektörden Haberler |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| MASSİAD'dan İl Sağlık Müdürlüğü'ne Ziyaret | ||
|
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| Yıldıray |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #443 Kayıt Tarihi: 04 Ağu 06 saat: 10:35Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 149 12 kez 11 mesajda teşekür aldı | MASSİAD Başkanı Uğur Mumay, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Emin Aksoy’u ziyaret etti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Cihaz ve Biyomedikal Dairesi’nden sorumlu olan Uzm. Dr. Aksoy ile Sağlık Müdürlüğü’nün son dönemdeki çalışmaları değerlendirildi. İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde SİMMERK-Simülasyon Merkezi- kurulduğunu belirten Uzm. Dr. Aksoy, piyasaya arz edilen Tıbbi Cihazların öncelikle bu merkezde kontrol edilerek tanıtım ve onay alma süreci işletileceğini hatırlattı. Piyasa Gözetim ve Denetim mekanizmasının işletilmesi için ilgili dairenin kurulduğunu ve kadro oluşturulduğunu ifade eden Uzm. Dr. Mehmet Emin Aksoy, denetimlerin etkin bir şekilde Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak yapılacağını, sürecin 2009 yılında daha da hızlanacağını ifade etti. MASSİAD Başkanı Uğur Mumay ise, derneğin amaçları, faaliyetleri ve üye profili hakkında bilgiler verirken, özellikle kanun, yönetmelik ve genelgelerin kuruma bağlı idarelerde doğru uygulanmasını, son dönemde yayınlanan 2008/36 ve 2008/54 sayılı Sağlık Bakanlığı genelgelerinin uygulamasında hassasiyet gösterilerek meslektaşlarının haklarının korunmasını tavsiye etti. İdarelerin anlamsız ve eski şartnameler yayınlaması istekli sektör temsilcilerimizi caydırdığını ifade eden Mumay, gereksiz yere UBB kayıt çıktılarının istenmesinin yürürlükteki genelgelere açıkça aykırı olduğunu bildirdi. Uğur Mumay, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Aksoy’a mevzuatlar ve Sağlık Müdürlüklerinin uygulamaları hakkında ortak seminerler ve bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesinde açık işbirliği teklif etti. Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi - UMRAM Mail : yildiray©yahoo.com / ygokhalk©bilkent.edu.tr Tlf : 5358803209 | ||
| Başa dön |
| ||